Oluklu Polikarbonat Levha

Polikarbonat, yüksek seviyelerde mekanik, görsel ve ısıl özellikleri bir arada bulunduran, eşsiz bir mühendislik termoplastiğidir. Bu malzemenin çok kullanışlı olması, onu birçok mühendislik uygulamalarında kullanılmaya uygun hale getirmiştir. Oluklu polikarbonat levha şeklinde kalıptan çekildiğinde özellikle de görsel ve güç gibi özellikleri bu ürünü, polikarbon çatı kaplama ve perdahlama gibi alanlarda kullanımı ideal bir malzeme haline getirmiştir.

Oluklu polikarbon levha, en uygun çatı kaplama ve perdahlama gereklerini yakalamak için çeşitli renk ve saydamlık derecelerinde üretilir.

  1. Hizmet sıcaklığı

Çok katmanlı polikarbonat, değişken sıcaklıklarda kullanılabilir. Ancak malzemenin mekanik performansının uzun süreli kullanımlarda ve -40 °C’den +120°C’ye kadarki sıcaklıklarda stabil kaldığı bilinmektedir.

  1. Işıl genişleme

Polikarbonat malzemesinin doğrusal genişleme katsayısı 6.7×10-5 m/m°C’dir. Bu da şu anlama gelir: 50°C’lik bir deltada, doğrusal metre başına levhanın ısıl genişlemesi yaklaşık 3 mm olur.

  1. Isı yalıtımı ve U-Değeri

Isı yalıtımı, iki madde arasındaki ısı sıcaklığı farkından kaynaklanan ısı sıcaklığına dayanıklılık olarak tanımlanabilir. MWPC’ye (Oluklu polikarbonat ) baktığımızda dış sıcaklık ile iç sıcaklığın birbirinden farklı olduğu alanlarda kullanılan maddelerde ısı yalıtımının önem arz ettiğini görürüz. Güneşlenme salonları, kapalı yüzme havuzları gibi kapalı yapılardaki kullanımlar, ısı yalıtımına birkaç örnek olarak verilebilir. U ya da R-Değerleri, bir binanın duvarlarını perdahlamadaki ısı kaybını belirleyen katsayılardır. U-Değeri azalırsa ısı yalıtımı artar.

  • Optik Özellikler
  1. Güneşsel faktör g-Değeri

g-Değeri, levhaya vuran güneş ışınlarının ne kadarının sıcaklığa dönüştüğünü gösterir. g-Değeri artarsa, güneşten alınan verim potansiyeli de bir levha yoluyla artar.

DIN 52210-75’e göre belli bir kalınlık için edinebilir maksimum ses iletim sınıfları aşağıda belirtilmiştir. Değerler standart ağırlıkların sonuçlarıdır.

  1. UV Işınlarına karşı koruma

Güneşten gelen radyasyon, polikarbonat da dahil olmak üzere birçok polimerik materyalin bozulmasına sebep olan UV ışınlarının da içerdiği zararlı bir bileşen içerir. Bu da daha çok coğrafi konumlar, mevsimler, vb faktörlerle ilgilidir. Polikarbonat levhalar, zararlı UV ışınlarına karşı uzun süreli stabilite sağlayan, dış hava şartlarına karşı koruma sağlayan ve aşağıdaki grafiklerde de gösterilen hızlandırılmış hava etkisiyle aşınma testlerindeki orijinal renk ve ışık iletimini koruyan, özellikle kalıptan birlikte çekilmiş UV emilimi ve koruma tabakası özelliği gösterir. Bu özelliği sağlayan katkı maddesi genellikle co-ekstruder ile uygulanmakta olup zaman zaman malzemenin direk içerisine de karıştırılabilir.

Sohbet başlat
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?